TRABZON / AKÇAABAT - Söğütlü Ortaokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler ilk olarak Akçaabat Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem I. Yazılı Sınav Takvimi

Mrt

Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen, Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde yürütülen KA121 Okul Eğitimi Erasmus Akreditasyonu kapsamında 25 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında katılımcı öğretmenlerimiz Avusturya'nın Viyana şehrinde Wiener Mittelschule Leipziger Platz Okulu'nda "Yenilikçi Yöntem ve Tekniklerin Geliştirilmesi" başlıklı İşbaşı Gözlem faaliyetini gerçekleştirdiler.

Mrt

Bugün okulumuzda sivil savunma kulübünün önderliğinde bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, öğrencilere deprem sırasında nasıl davranmaları gerektiği , binayı boşaltma düzeni hakkında bilgi verildi. Emeği geçen Sivil Savunma Kulübü öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ock

Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Öğrencilerimiz dönem boyunca düzenli kitap okuyarak arkadaşlarına örnek oldular. Bu süreçte emeği geçen öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyoruz.

Ara

Trabzon/ Akçaabat Söğütlü Ortaokulu olarak bizler,Atatürk’ün “ Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünü düstûr edinerek çocuklarımıza bu gerçeği göstermek, onları kahramanlarımızla buluşturmak, maneviyatlarını hissetmek, kahramanlıklarını unutmamak, gerektiğinde onları örnek almak için beşinci sınıflarla “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Şehitlerimize 100 Mektup”adlı çalışmayı gerçekleştirdik.

Ara

2023 Erasmus akreditasyonu  “ Okul Eğitimi “ kapsamında konsorsiyum üyesi olduğumuz proje konusu olan  “kapsayıcılık, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerinin teşvik edilerek, kapsayıcı ve eşitlikçi eğitimin benimsenmesi” ile ilgili okulumuzda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ara

Erasmus akreditasyonu 2023 okul eğitimi konsorsiyum üyesi kurumlarımızla hazırlık süreci değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği şiir yarışmasında okulumuz öğrencilerinden ;

7/B sınıfından Kumsal Beste PARLAYAN İlçe Birincisi

6/G sınıfından Bedirhan ARSLAN  İlçe İkincisi olmuştur.

Kas

Baş Öğretmen Atatürk'ün öğretmenlere armağan ettiği "24 Kasım Öğretmenler Günü" okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Kas

Cumhuriyet'imizin kurucusu ulu önder M. Kemal ATATÜRK'Ü vefatınn 85. yılında saygı ve rahmetle andık. Anma programında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşkekür ederiz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sivil Savunma Tatbikatı Yapıldı

Geri dönüşüm mlzemelerini kütüphaneye dönüştürdük.

Haz

Okulumuz 8/E Sınıfı Öğrencilerinden Arda KÖNTEK, Fizik Alanı Kültürel Miras Tematik alanında hazırlamış olduğu araştırma projesi Erzurum Bölge Finalinda Üçüncü oldu.